Tarta cu visine 2

de T I M E A in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 5843 vizualizari

 

Din categoria tartelor irezistibile face parte si tarta cu visine.Abia astept sa fac si cu visine proaspete pentru ca aceasta a fost facuta cu visine congelate. Nu e diferenta mare intre ele, doar ca acestea le-am fiert cu amidon iar vara pot sa le fac si fara. Cele congelate lasa mai multa apa si prefer sa le fac in modul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr visine
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine 2:

Aluat:

- frecam untul cu zaharul si un varf de sare

- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.

Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.

Turnam umplutura peste aluat si nivelam.

Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

TIPS-URI

1

in loc de coaja si suc de portocala se poate folosi lamaie

2

sucul de citrice poate fi inlocuit cu apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac